IDEES QUE TRANSFORMEN

No veiem les coses tal i com són, les veiem tal i com som nosaltres.
Anaïs Nin.
 

 "Idees que transformen"


Vol ser un espai on trobarem escrits i reflexions sobre diversos temes basats en la filosofia dels  diferents feminismes. El qüestionament continu de les nostres accions, els plantejaments i les idees contrastades des de diversos punts de vista,  ens han de facilitar no nomes informació sinó les eines per transformar la societat.

Transformar els pensaments per tal d'enfortir lideratges femenins tant necessaris sobretot per les professions d’agents igualtat i per totes aquelles que es plantegen com a objectiu  l’impuls de canvis socials.

Els feminismes o moviments feministes és el conjunt d'idees i accions que, al llarg del temps, busca la igualtat entre sexes, i afavorir els interessos de les dones en situacions de submissió al poder masculí per tal de modificar posicions de desigualtat i violència vers les dones.

Cèlia Amorós ho defineix des de la seva visió del feminisme, com una aportació filosòfica i social, ja que el feminisme, segons ella, no ha fet altra cosa que ultimar allò que els il·lustrats deixaren a mitges, o sigui el procés cap a la llibertat i la igualtat de les persones.

Hi han diferents feminismes i observar els seus diversos plantejaments es el que ens proposem en aquesta secció que estem creant.


Recopilant textos d’interès sobre el pensament feminista
 


Marcela Lagarte

Paola Contreras Hernández

Celia Amorós

Yuderkys Espinosa-Miñoso

U
rsula Santa Cruz Castillo

 

Partners